Köstebek Kovucu ve Yılan Kovucu Cihaz

KÖSTEBEK KOVUCU CİHAZ

SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ

650 M2 ETKİLİ

Cihaz üzerindeki güneş paneli ile kendi enerjisini sağlar. Güneş paneli ile elde ettiği enerjiyi içerisindeki pillere depolayarak gece ve güneşsiz günlerde de çalışmasını aralıksız sürdürür.

Cihaz 2 parçadan oluşur. Alüminyum ayak bölümü ve güneş panelinin yer aldığı üst bölüm kırmızı-siyah kabloların ucundaki soketle birbirine bağlanır. Montaj yapıldıktan sonra sert toprak zemine saplanır. Cihaz konulduğu alanda 2-3 saat kendini şarj ettikten sonra aktif konuma geçer ve aralıksız olarak çalışmaya başlar.

Cihazı toprağa saplamadan önce sert toprak zemine cihazın alüminyum bölümünün çapında ve 15-25 cm derinliğinde kazıkla kılavuz delik açılmalı ve cihaz buraya yerleştirilmelidir. Direk olarak cihazın kendisi toprağa çakılmamalıdır.

Tamamen sessiz çalışmaktadır. 30 saniyede bir etki alnındaki kemirgenleri rahatsız edecek ultrasonik ses dalgaları yayar. Herhangi bir kimyasal ilaç, zehir, sprey, tablet, losyon içermez. İnsan sağlığı üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Hedef canlı dışında herhangi bir canlıya zarar vermez.

KÖSTEBEKLERİN  OLUŞTURDUĞU  TÜNEL YAPISI

 

·         Köstebekler    yerin 10 metre  altına  kadar  çok  rahat  inip  Tünel  Kazabilirler .  Genel  olarak  tünellerini   yerin  2- 3 metre  arasında   derinliklerde kazarlar.

·         Köstebekler  devamlı  toprağı kazarlar ve açtığı  tünellere  bir  yenisini daha  ekler.  Bu  hem  iç  güdü  olarak Hayatta Kalma Beslenmek için , Aynı Zamanda   kemirgenlik özelliğinden   Dolayı dişlerini  tırnakları devamlı  uzadığı  için    kazarak Törpülemek   zorundadırlar.

·         Genellikle Yumuşak Toprak Cinslerini Tercih Eden Köstebekler, Bir Saat İçinde 10-12 Metre Tünel Açabilirler. Kazdıkları Tüneller Uzunluk Olarak Bazen 100 Metreye Varabilir. Sivri Burunları Kazma Esnasında Çok İşlerine Yarar. Kazdıkları Toprakları, Burunları Yardımı İle Yukarı İterek Yol   alırlar.

Tüm bahçe, peyzaj alanlarında, golf sahalarında, tarlalarda ve tüm toprak alanlarda kullanılabilir.

Vibrasonic Köstebek Kovar toprak altında yaşayan köstebek ve yılanlar üzerinde etkilidir.

Köstebek Kovucu Chaz toprak altına yaydığı titreşimler, köstebekleri ve yılanları aşırı derecede rahatsız ederek onların sindirim, sinir ve üreme sistemlerini bozmakta; barınmalarını engelleyerek uzaklaşmalarını sağlar.

Köstebek Kovucu çiftlik hayvanlarına hiçbir zarar vermez.

Köstebek Kovucu kimyasal zehirler içermez, çevre dostudur.

Köstebek kovar ekolojik bir üründür.

İnsan sağlığına ve doğaya zarar vermez. Güvenle kullanabilirsiniz.

CİHAZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Toprak altında yaşayan köstebek ve diğer kemirgenler kazdıkları tünellerle birbirine bağlantısı olan galerilerde yaşarlar.

Yılanları da kovar ve Toprak Altında Barındırmaz. Kaçırır.

Özellikle yumru köklü bitkilere ve ağaç köklerine zarar vererek tarım alanlarında çok büyük verim kaybına neden olurlar.
Bunun yanı sıra çim alanlarda yer altında açtıkları tünellerden çıkan toprağı dışarı atmaları ile görsel kirliliğe de neden olurlar.

Bu zararlılarla kimyasal zehirler ile mücadelenin ve öldürmeye yönelik diğer yöntemlerin ekolojik dengeye verdiği zararlar ise bilinen bir konudur.

Toprak altında yaşayan köstebek ve yılanlarda özellikle seslere ve titreşimlere karşı duyu organları çok gelişmiştir.

NASIL ÇALIŞTIRILIR ?

Köstebek Kocucu Cihaz elektronik olarak üretmiş olduğu düşük frekanstaki sesleri özel vericisi sayesinde titreşim olarak toprak altında yaymaktadır.

Bu titreşimler toprak altında yaşayan kemirgenleri rahatsız ederek sinir sistemini, sindirim sistemini, üreme sistemini olumsuz etkilenmekte ve sonuç olarak barınma faaliyetlerini bozarak bölgeden uzaklaşmalarını sağlamaktadır.
Cihaz uygun şekilde konuşlandırılıp çalıştırıldığında 1-3 hafta içinde etkisini göstermeye başlar.
İlk kullanılmaya başlandığında bölgedeki hareketlilik artabilir.

Köstebek kovar ın üretmiş olduğu titreşimler toprak altında cihazın etrafında dairesel olarak her yöne yayılmaktadır.

Toprak sesi hava ve suya göre daha iyi iletmektedir.
Cihazın etki alanı 750 m2 dir.
Toprağın türü sesin iletilmesinde önemli bir etkendir.
Sıkı ve nemli toprakta titreşimler daha iyi iletildiğinden cihazın verimi ve etki alanı artacaktır.

Kullanım Alanı:

Köstebek kovar tarla, sebze bahçesi, meyve bahçesi, üzüm bağı gibi toprak altı kemirgen sorunlarının yaşanabileceği her türlü tarım alanlarında, ekolojik tarım alanlarının korunmasında, çim alanların korunmasında “doğaya zarar vermeksizin” kullanılabilir.

Köstebek kovar korumak istenilen alanın orta noktasına yerleştirilerek çalıştırılır.

 

KÖSTEBEKLERİN

SEBEP OLDUĞU ZARARLAR

·      Köstebekler  Devamlı  Besin  Bulmak  Ve Tırnaklarını  Dişlerini Törpülemek  İçin   Kazararak İlerler   Tüneller Açarlar .  Buda   Toprağın Alt  Yapısını Ve  Yerleşimini  Bozar.

·              Toprak Altında  Büyük Çukurlar  Ve Tüneller  Oluşur .

·              Tarım Ürünlerine zarar verirler .

·              Bahçe Park ve Benzeri Alanlara Zarar  verirler.

·              Bu Çukurlar Ve  Tüneller  Tesislerin Alt Yapısı  Bozabilir.  Büyük Tehlike Oluşturur. Her An Bir Çökmeye Veya   Sütunların Temellerini  Yerinden Oynatabilecek Duruma Yol Açabilirler.

·              Elektirik Tesilatlarına  Zarar  Veriler Ve Özellikle  Kabloları  Kemirirler. Bu Da  Yangına Kaçağa  Veya Bezeri  Tehlikelere Sebep Olur.

·              Toprak  Altında  Oluşan Tünellerde  Yağmur  Yağması Sonucu  ,  Sular  Tesisin Tüm Alt Yapısını Sarar Ve    Oluşabilecek Elektirk  Kaçaklarında  Tehlikeye Sebep  Olurlar.

·              Köstebekler  Konusunda  Eğer  Önlem Alınmassa  Devamlı  Kazmaya  Tünel  Açmaya Devam .  Açtığı  Tünellere Tepeciklere  Her  Zaman  Bir Yenisini  Eklerler.

·              Tesislerde  İnsan Yaşamı  Olmadığı  İçin  Toprak Altında  Çok  Rahat  İlerler Ve Ortamdan Uzaklaşmaları  İçin  Herhangi  Bir  Sebebi  Yoktur.

·              Özellikle  Yumuşak  Topraklarda  Toprak  Altık  Canlılar  Solucanlar  Fazla  Olduğu  İçin Buralarda  Barınmayı  Yaşamayı  Daha  Çok  Tercih  Ederler.

·               Özellikle  Elektrik Panellerine , Kablolara ,   Tesisat lara   Sıcaklık dan Dolayı   Yaklaşırlar  Ve Canlı Yada Bitki Kökü  Sandığı  İçin  Kemirmeyi  Daha  Çok  Tercih Ederler.

·              Toprağın  sertliğini yapısını bozar ve  kumlaştırır . Ayrıca kazanılan tüneller sonucunda Topraklarda Göçmeye Kadar Sebep olurlar

Köstebek İçin   Önlem Alınmaz ise  Tarım Alanlarının , Bahçelerin, Parkların ve Tüm Tesislerin   Alt Yapısını  Tüneller  Galeriler  Açarak Bozar .     Bu Da  Toprağın Yapısını Temelini Bozar . Toprağın Sertliğinini  Bozar  3  Metre  Derinliğe  Kadar  Kum Gibi Olabilir.   Toprakta  Çökmelere    Kaymalara Kadar Sebebiyet  Vererir.   Ayrıca   Elektirikl Kabloları Ve Tesisatları  Da   Kemirmekten  Kaçınmazlar .

köstebek kovucu cihaz 

HEMEN ARA !