Çekirge
ÇEKİRGE
Çekirgeler kanatlı hayvanlar grubunun birer üyesi ve zıplayan hayvanlar grubu içinde yer alan bir haşerelerdir. Çekirgeler sıcak mevsimleri seven canlılardır. Çekirgeler düz kanatlı hayvanlardır kanatları üzerinde pul veya benzeri maddeler yoktur bu sayede çok uzak mesafelere kadar uçarlar. Çekirgelerin toplam 6 ayakları vardır. Arkada bulunan 2 ayağı diğer ayaklarından hem büyük hem de güçlüdür bu ayaklara sıçrama ayağı denir.
Çekirgelerin vücut yapısı ve büyüklüğü çekirgenin yaşam alanına bağlıdır. Hangi ortamda yaşıyorsa ve hangi besinler ile besleniyorlarsa vücut ona göre yaratılmıştır.
Çayırlar ve çimenlerde bulunan çekirgelerin vücudu ile kır bir bölgede ki bir çekirgenin vücudu asla bir değildir. Çekirgelerin başucunda 2 adet anteni vardır. Bu antenler ile besinlerin yerini kolaylıkla bulurlar. Çekirgeler bazen bulundukları ortamda ayaklarını kanatlarına sürterek çok farklı sesler çıkarırlar. Çekirgeler bu sesler ile aralarında anlaşırlar. Çekirgelerin ağzı içinde keskin iki adet kıskacı vardır. Çekirgeler bu kıskaçlar ile taze bitkilerin aksanlarını kemirerek beslenirler. Çekirgeler besin olarak tamamen bitkilerle beslenirler. Bitkilerin ve yeşilliklerin bol olduğu yerlerde daha çok bulunurlar. Çekirgeler yalnız yaşamayı sevmezler toplu halde yaşarlar.
Çekirgeler bazen toplu halde ekinlere ve yeşilliklere saldırırlar. Çekirgeler bu nedenle çiftçiler tarafından hiç sevilmezler. Çekirgeler çoğalmak için çok sayıda yumurta bırakırlar. İlk yağmurlardan sonra yumurtalar çatlar ve yavru çekirgeler sürü halinde beslenmek için yeşilliklere saldırırlar. Çekirgeler uzak mesafelere uçarak giderler. Bu esnada gökyüzünde siyah bulut halinde gökyüzünü kaplarlar.