Akrep
AKREP
Eklem bacaklı grubunun birer bireyi olan akrepler, 4 çift ayaklı ve ön tarafta 2 kıskacı bulunan ve çok zehirli haşerelerdir. Akreplerin kanatları yoktur. Çok yavaş hareket ederek sanki yerden sürünerek hareket ederler.
Akreplerin ayakuçları kıskaçlıdır. Akrep vücudu da bölmelerden oluşur.
Akrebin vücut bölmeleri çoğu zaman akrebin yaşını tayin eder. Akreplerde kuyruk kısmı bölmeli ve ucunda zehirli bir iğnesi vardır. Kuyrukları sırtının üstünde kıvrık bir haldedir. Akrep dünyanın her yerinde bulunur ve genellikle bütün türleri zehirlidir.
Akreplerde diğer haşere grubunda olduğu gibi baş bölgesinde antenleri yoktur. Akreplerin radar sistemi ayakları üzerinde bulunur. Bu radar sistemi ile çok ufak titreşimleri uzak mesafeden algılayabilirler. Çölde yaşayan akrepler bu radar sistemi sayesinde çok uzak mesafedeki karıncanın ayak seslerini dahi algılar ve karıncanın nerede olduğunu yönünü mesafesini her şeyi ile hesaplar. Akrepler renk olarak değişik renklerde olabilmektedir. Bu onun beslenme ve yaşam alanına bağlı olarak değişir. Bazı akrepler siyah, bazıları kırmızı, bazıları da sarımtırak olabilmektedirler. Yavru akrepler ise beyaz renklidir.
Akreplerde diğer hayvan ve haşereden farklı bir yapı vardır. Akreplerde baş bölgesinde2 adet iri gözleri var ve vücudunun yan kısımlarında ise simetrik olarak 4 çift gözleri daha bulunur. Akrepler ile mücadele hem çok tehlikeli hem de çok zordur. Akrepleri yok etmek için mutlaka ilaçlama firması ile çalışın.
Akrepler milyonlarca yıldır insanlar ve diğer canlılar için tehlike oluşturmaktadır. Akrepler çok dirençli bir vücut yapısına sahiptirler. Akrepler en soğuk havalara ve en sıcak havalarda dahi yaşarlar. Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada akrepleri buzdolabında dondurup belli zaman sonra çıkarıldıktan sonra akreplerin hala yaşadığını görmüşler. Çok soğuk olan iklimlerde yaşayan akreplerin yanı sıra kızgın kumlarda çöllerde yaşayan akreplerde mevcuttur.
Akrepler daha çok yağışlı havalarda ortaya çıkarlar. Çünkü akrepler yaşam alanı olarak toprak altında yuvalanıp orda yaşamayı tercih ederler. Akreplerin,yuvaları yağmur yağdığı zaman su ile dolar bu yüzden akrepler yuvalarından çıkarak güvenli bir yer aramaya başlarlar. İşte bu durumda akrepler insanların yaşam alanlarına gelerek insanlar için tehlikeli olurlar.
Türkiye’nin iklim şartlarına bakılırsa ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ki yağışlardan dolayı akreplerin daha çok evlerimize geldiğini görürüz. Akrepler dışarıda taş altlarında, duvar yarıklarında, beton bloklar altında ve ağaç kabukları içinde bulunurlar.
Akrepler evlerimize geldiğinde evin her tarafına dağılırlar. Genellikle evin bodrum ve çatı aralarını tercih etseler de evlerin yatak odalarına kadar birçok kısmında rastlanır. Akrepler beslenmelerinde küçük böcek ve haşereleri tüketirler ama daha büyük hayvan leşlerinden de beslenen türleri mevcuttur. Akrepler insanı ve diğer büyük cüsseli hayvanları ısırıp soktuğunda onları zehirler,hatta öldürür. Akrepler insan ve hayvan kanını emmek için ısırmazlar. Bu haşere grubu kendisine zarar geldiğini sezdiğinde savunma olarak ısırır ve sokar. Haşere grubunu ise beslenmek amaçlı sokar ve avını öldürdükten sonra onları yiyerek beslenir. Akrep sokması sonrası mutlaka en kısa zamanda doktora başvurulmalı.
Akreplerde üreme çift eşeylidir. Mutlaka üreme için hem erkek akrep hem de dişi akrebe ihtiyaç vardır. Dişi akrepler döllendikten sonra yumurtalarını sırtındaki özel bir bölmede saklar. Akrep yavruları belli evreleri dişi akrebin sırtında tamamlar. Daha sonra dişi akrep sırt kabuğunu açarak yavrular dışarı çıkar. Dış ortamda yavru akrepler ilk olarak toplu halde gezinirler. Yetişkin akrepler ise yalnız yaşamayı daha çok severler. Bir dişi akrep bir defasında 100’lerce yavru yapar.
Akrepler ile mücadele çok zordur. Akrep görüldüğünde onu öldürmekle kendinizi koruma altına almış olmazsınız. Mutlaka akrep ile mücadelede profesyonel ilaçlama şirketi ile çalışın. İlaçlama firması olarak yılların tecrübesi ile her haşere sorununa çözüm üreterek yanınızdayız. Akrep için kullanılan ilaç ve ilaçlama yöntemleri farklıdır lütfen sağlığınız ile oynamadan bize ulaşın. Akrep ve diğer haşere grubu ile mücadelede biz 7 gün 24 saat yanındayız. Akrep ilaçlaması yapılırken kullanılan ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı olmalı ve ilaçlama firması yasal olmalı. İlacı yapan ekip profesyonel ve işin eğitimini almış olmalı. Akrep ilacı özel karışım olup çok tesirlidir. Akrep ilaçlama yöntemi püskürtme yöntemi ile yapılmalıdır. Akrep ile mücadelede jel ve diğer ilaçlar tesir etmez. İlaçlama yapmadan mutlaka bize ulaşın.